8 днівПаломництво Ювілейного року Милосердя: Лагевніки + Рим
Лагєвніки, Краків, Величка, Венеція, Рим, Ватикан, Асиж, Падуя
03.04.2016 р.  —  10.04.2016 р.
345€+100грн

11 квітня 2015 року Папа Франциск оголосив про Святий Ювілейний Рік Божого Милосердя, який триває з 8 грудня 2015 р. до 20 листопада 2016. Протягом цього часу відкрились Святі Двері у чотирьох папських базиліках в Римі та Ватикані, а також у кафедральних Соборах  усіх країн світу. Санктуарій Божого Милосердя у Лагєвніках (Польща) у Ювілейний Рік також прийматиме особливо багато паломників, оскільки Ікона Ісуса Милосердного є одним із основних символів Святого Ювілейного року, а сам Санктуарій Божого Милосердя у Лагевніках Папа Іван Павло ІІ проголосив Всесвітнім центром Божого милосердя. Запрошуємо наших читачів в особливе Паломництво, яке розпочнеться у Неділю Божого Милосердя – Ювілейну Неділю Святого року Божого милосердя.

Лаг-Рим

1 день:

Виїзд зі Львова. Переїзд до Лагєвнік. Участь у Святковій програмі Неділі Божого Милосердя.

 

myloserdya

Санктуарій Божого милосердя в Лагевниках Святіший Отець Іван Павло II проголосив Світовим центром милосердя під час свого перебування в Польщі, в серпні 2002 року. Тут знаходиться відомий на весь світ Образ Милосердного Ісуса. Його малюнок був показаний у видінні, яке св. Фаустина мала 22 лютого 1931 року в келії Плоцького монастиря. Поруч зі старим костелом, де похована свята сестра Фаустина, знаходяться її  мощі, яка поширювала культ Божого милосердя. Завдяки цьому було розбудовано святиню, зокрема, зведено новий костел – базиліку, яку 17 серпня 2002 року освятив Петро наших часів. Там же Папа заповів увесь світ Божому Милосердю. В оформленні вівтаря в Санктуарій використаний образ куща, нахиленого вітром в одну сторону, і ікона «Ісус, на тебе уповаю».  Тисячи прочан з цілого світу прибувають до всесвітнього центру Милосердя саме в цей час. Спільна молитва дозволить і нам отримати особливі ласки від Господа.
Літургія. Вільний час на приватну молитву. Молитва Коронкою Божого Милосердя о 15:00.

lagiewniki

Санктуарій Божого Милосердя у Лагевніках

Переїзд до Кракова. Екскурсія, вільний час у Кракові.

Mary-Basilica-Krakow

Переїзд на нічліг у готель.

2 день:

Сніданок. Екскурсія Величкою, участь у Службі Божій. Відвідини соляної копальні м.Величка.

Фото з офіційного сайту м.Величка

Вели́чка — місто поблизу Кракова. Місцеві соляні копальні і торжище солі при них вперше згадані уже в 1124 р. Велицьке родовище є частиною підкарпатської соленосної зони, яка виникла близько 20 млн років тому в міоцені. Внаслідок пізніших тектонічних зсувів, пов’язаних з формуванням Карпат, первинні відклади переміщалися, що створило складну й неповторну будову соляного родовища. На сьогодні в копальні зареєстровано 194 км гірничих виробок та 2040 камер, та є сьогодні не тільки музеєм, а й пам’яткою неповторної підземної архітектури і скульптурного мистецтва, медичним центром, концертним і спортивним палацом, лекторієм, має навіть підземне поштове відділення (єдине у світі).

Wieliczka-daVinci

Камера «Яновіце». Ім’ям блаженної Кінги названа одна з найбільших і найкрасивіших каплиць копальні. Багатий вівтар, численні скульптури святих, барельєфи, що відображають основні події Євангелія створюють неповторний ансамбль підземного храму. Особливу надзвичайність додає каплиці та обставина, що все в ній зроблено із солі різних кольорів. У світі є небагато місць, які вражають і надихають людину такими високими почуттями, як ця зала. Завдяки чудовій акустиці, каплицю св. Кінги часто використовують як концертний зал камерної музики.

Wieliczka-saltmine-kinga

Нічний переїзд до Венеції.

3 день:

Екскурсія Венецією, літургія, вільний час.

venetsia

В дорозі до Вічного Міста – Рима ми зупинимось у одному з наймальовничіших та найунікальніших міст світу, у Венеції. Наш день розпочнеться з ранкової прогулянки її вузькими та заплутаними вуличками. Ми побачимо найвідоміший міст Венеції, міст Ріальто. Дізнаємось про історію Венеції та відвідаємо її найвідоміший храм, Базиліку Святого Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. У Базиліці Святого Марка ми візьмемо участь у Літургії, біля мощей євангелиста Марка.
Головна площа Сан-Марко і неймовірна кількість голубів, символ Венеції – кафедральний Собор святого Марко, де зберігаються реліквії християнства, привезені хрестоносцями; Палац дожів, правителів Венеціанської республіки; міст Ріальто, найстаріший міст, зведений над Гранд-каналом; незабутній вигляд на Венецію з води – все це залишить у нас приємні спогади.

Venice-Beach-Images-HD-Wallpaper-Desktop

Після Літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом.
Те, що ми не зможемо побачити під час піших прогулянок,  ми побачимо, пливучи водяним трамваєм по Великому Каналу, яким ми повернемось до нашого автобуса.

Переїзд на вечерю та нічліг у готель.

4 день: 

Сніданок. Ватикан. Рим. Літургія. Участь у Генеральній аудієнції з Папою Франциском.

папа3

Під час Генеральної Аудієнції ми почуємо слово Святішого Отця Франциска, звернене до паломників з усього світу, які прибудуть до Апостольської Столиці. Після Генеральної аудієнції з Папою Франциском ми увійдемо паломницьким шляхом до Собору Святого Петра через Святі Двері Милосердя. У серці Ватикану будемо молитися на гробі святого апостола Петра, а також біля мощей Святого Папи Івана Павла ІІ, папи Івана XXIII, а також біля св.Йосафата Кунцевича, мощі якого також знаходяться у Ватиканській Базиліці.

holy-doors-vatycan

Після молитви у Ватикані триватиме екскурсія містом: ми побачимо Фортецю Св. Ангела, одну з найгарніших площ Рима – Площу Навона, античний храм всіх богів Пантеон, найвеличніший фонтан Рима – Фонтан ді Треві, Іспанські сходи.

 Вечеря та нічліг у готелі.

5 день:

Сніданок. Рим. Продовження екскурсії.

Протягом екскурсії, ми також відвідаємо Базиліку Св.Павла (за мурами), Базиліку Святого Івана на Лятерані та Базиліку Матері Божої Більшої. Святі Сходи, по яких Ісус підіймався на суд до Пилата, Колізей, Римські форуми.

Rom, Sankt Paul vor den Mauern (San Paolo fuori le Mura)

Базиліка Святого апостола Павла (за мурами)

Таким чином, протягом двох днів у Римі ми будемо молитися в усіх папських Базиліках, в яких у Святий Рік Милосердя будуть відкриті у Римі. Докладніше про Святий Рік Милосердя та традицію відчиняти Святі Двері читайте в статті на нашому сайті.

rome-

Вечеря та нічліг у готелі.

6 день:

Сніданок. Переїзд до Асижу. Асиж – це місто, краса і спокій якого торкаються глибини душі кожного паломника. Дорогою до Асижу ми ознайомимось з життям двох його найвідоміших дітей – Св. Франциска та Св. Клари. В цей день ми відвідаємо чотири церкви Асижу, Базиліку Св. Марії та Ангелів, з якою пов’язане одне з найбільших чуд в житті св. Франциска, церкву Св. Дям’яна, яку Франциск відбудував своїми руками, Базиліку Св. Франциска, де спочивають мощі святого, в якій у нас буде Літургія, та Базиліку Св. Клари.

Переїзд на вечерю та ночівлю в готель.

assisi

Папська Базиліка Святого Франциска в Ассізі

7 день: 

Сніданок. Переїзд до Падуї. Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у 12 ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, тут знаходиться один із найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись його мощам приїжджають паломники зі всього світу. Також саме в Падуї зберігаються мощі євангелиста Луки, у церкві святої Юстини, яку також ми відвідаємо у цей день.

Екскурсія. Літургія, вільний час, нічний переїзд до Львова.

padova_basilica_di_santantonio

Базиліка Святого Антонія в Падові

8 день:

Повернення до Львова.

Вартість виїзду: 345 євро + 100 грн (можлива оплата в гривні по курсу*)

* вартість змінна у відповідності курсу валюти на день оплати.

Додаткова інформація:

У вартість поїздки входить: 5 нічліги у готелях, 5 сніданки та 4 вечері, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: відкриття шенгенської візи – 35 євро (окрім дітей, студентів до 21 року та пенсіонерів) та послуги візового центру – 20 євро; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату, витрати на міський транспорт та екскурсії – загалом 45 Євро.

Шановні паломники! Згідно з новими правилами відкриття шенгенської візи, які діють з 23.06.2015 року, особиста присутність заявника у консульстві та збір біометричних даних (відбитків пальців) є обов’язковою умовою для відкриття шенгенської візи. Дату подачі документів буде повідомлено додатково.

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.