8 днівГрузія з відпочинком на морі
Тбілісі, Кутаїсі, Мцхета, Кахетія, Бодбе, Сігнагі, Алазанська долина, Некресі, Гремі, Батумі, море...
Виліт із Києва
18.06.2016 р.  —  25.06.2016 р.
АКЦІЙНА ПРОПОЗИЦІЯ! 495$+100грн. 550$+100грн

Грузія – одна із тих країн, яка “закохує” з першого погляду. Це чудове поєднання прекрасної природи, глибоких християнських традицій і автентичної культури. Запрошуємо у паломництво християнськими святинями Грузії, поєднане з відпочинком на морі.

1 день: Зустріч групи в приміщенні терміналу D аеропорту «Бориспіль», м. Київ. Реєстрація, посадка на літак. Переліт Київ-Тбілісі. Проходження митного та паспортного контролю. Зустріч групи з місцевим гідом. Трансфер до гестхаусу в центрі Тбілісі. Вечеря. Ночівля.

2 день: Тбілісі. Мцхета.

tbilisi

Сніданок. Виїзд на екскурсію по Мцхеті.
Переїзд до Мцхети – найдавнішої столиці та релігійного центру Грузії.
Передбачене відвідування разом з гідом:
•    Монастиря Джварі (VI ст.), розташованого на вершині гори, де, згідно з історичними джерелами («Звернення Грузії», «Життя картлійських царів»), звела хрест свята рівноапостольна Ніна. Джварі – один із шедеврів архітектури по досконалості архітектурних форм і перший в Грузії пам’ятник Всесвітньої спадщини.
•    Собор Светісховелі (XI ст.) – пам’ятники всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
•    Монастир Самтавро, на місці якого раніше знаходився кущ ожини, під яким жила і проповідувала християнство свята Ніна, світло якої осяяло всю Грузію, і християнство було оголошено державною релігією.

Оглядова екскурсія містом Тбілісі:
•    Кафедральний Собор Самеба (Собор Святої Трійці), який є головним кафедральним собором Грузинської православної церкви;
•    Церква Метехі (XIII ст), згідно з переказами, це було місцем, де в V ст. була замучена та похована свята мучениця Шушанік;
•    Синагога;
•    Кафедральний собор Сіоні (VI-VII ст.)
•    Церква Анчісхаті (VI ст.), де протягом багатьох років зберігалася “Анчійская ікона”. Багато віруючих вважають, що ікона Спасителя – нерукотворна, тобто відображений на ній лик не намальований, а з’явився на полотні після того, як Ісус Христос приклав його до свого обличчя;
•    Статуя Матері Грузії, церква Нарікала (IV ст.), сірчані лазні, панорами Старого міста.

tbilisi
Повернення з екскурсії. Вечеря. Вільний час. Нічліг.

3 день. Бодбе, Сігнагі, Давідо–Гареджийська Лавра.

Літургія. Сніданок.
Виїзд на екскурсію до Кахетії. Цього дня ми ближче познайомимось з життям та служінням святої рівноапостольної Ніни, покровительки Грузії, яка у ранні віки проповідувала християнство в країні. Також побачимо місце її спочинку – монастир Бодбе, що знаходиться неподалік від міста Сігнагі, над Алазанською долиною. Монастир був заснований в кінці VI століття, після смерті святої Ніни.

bodbe

Сігнагі  (слово тюркського походження  та означає «неприступний», «схрон», «бункер») –  одне з найменших міст Грузії, з населенням близько 2 тисяч осіб. Сігнагі належить до єпархії Бодбе, в місті розташовано резиденцію єпископа. Воно було зручним для оборони, оскільки розміщене на узвишші. Завдяки сприятливому розташуванню, Сігнагі формувалось в основному як місто ремісників та торговців. У цьому місці проходило декілька торгівельних шляхів.

Сігнагі зараз є одним з найпривабливіших міст Грузії через свою архітектуру та природне розташування на пагорбистому місці, де відкривається вид Алазанської долини та Кавказького хребта.

signagi

За сприятливої погоди ми побачимо історичний район Гарі-Кахеті, де знаходиться комплекс стародавніх печерних монастирів Давид Гареджі, який простягається на 25 км.

davido-garedji

Давідо-Гареджийский монастирський комплекс об’єднує грузинські печерні монастирі VI століття, має статус лаври та являє собою сотні майстерно вирубаних в скелях приміщень ранньохристиянського періоду. Монастир охоплює території трьох районів Грузії — Гардабанського, Сагареджійського і Сігнахського. Найдавніші монастирі комплексу – Лавра Св. Давида, монастир Св. Додо і монастир Натліс-Мцемебелі (Іоанна Хрестителя), які були засновані в 1-й половині VI ст. Дещо пізніше, в X-XIII століттях, були засновані монастирі Удабно, Чічхітурі, Бертубані.

У багатьох церквах і трапезних збереглися унікальні фрески VIII-XIV ст. з портретами історичних осіб, у тому числі портрет цариці Тамари.

gruzia4

Повернення до готелю. Вечеря. Нічліг.

 

4 день. Уплісціхе-Борджомі.
Літургія. Сніданок.
Виселення з готелю. Переїзд до Уплісціхе –  це висічене у скелі місто, унікальний пам’ятник старовини, ненабагато молодший за легендарний арійський Аркаїм. Уплісціхе – дослівно: фортеця владики; один з політичних центрів Східної Грузії античної епохи.

uplitshe1

uplitshe

Переїзд до Борджомі. Відвідини всесвітньо відомого курорту Борджомі (можливість набрати воду із джерела у місцевому парку, нещодавно відкритому Михайлом Саакашвілі та Віктором Ющенком). Прогулянка по парку.  Вільний час. Переїзд до готелю на вечерю та нічліг.

borjomi

5 день:  Кутаїсі.
Літургія. Сніданок.
Виселення з готелю. По дорозі до Батумі в Кутаїсі відвідаємо монастирі Баграті, Гелаті, національний парк Сатапліа або Печери Прометея.

pechera_prometeja

Монастир Баграті – заснований у часи правління Баграта III та є головним собором його царювання, освячений на честь Успіння Богородиці у 1003 р.

bagrati

Гелатський монастир Богородиці поблизу Кутаїсі — найбільш визначний середньовічний монастир у Грузії, центр церковного й культурного життя, резиденція католикоса з 2-ї половини XVI століття до 1814 року, пам’ятник Світової спадщини.
Переїзд до Батумі. Вечеря. Нічліг.

6 день. Батумі.Batumi1
Літургія. Сніданок.
Відпочинок на морі, вільний час. У другій половині дня – екскурсія містом з відвідуванням ботанічного саду.

batumi-bot-sad
Вечеря. Огляд вечірнього Батумі з відвідуванням лазерного шоу фонтанів. Повернення в готель. Ніч в Батумі.

7 день. Батумі.

Сніданок. Літургія.

Batumi_beach

Відпочинок на морі. У другій половині дня – виїзд на факультативну екскурсію в гірську Аджарію (оплачується додатково). Вечеря у готелі. Нічліг.

batumi2

8 день. Раннє виселення з готелю. Прибуття в аеропорт близько 4 ранку, реєстрація на рейс. Виліт до Києва. Прибуття в аеропорт «Бориспіль» (польотні дані можуть бути змінені).

У вартість входить: авіапереліт, проживання 7 ночей в гестхаусі зі сніданками і вечерями; супровід духівника та гіда по всьому маршруту; автобусне забезпечення; медичне страхування.

У вартість не входить:   вхідні квитки в туристичні об’єкти та чайові водію та гіду – 25$; туристичний збір у готелях (city-tax); особисті витрати.

Необхідні документи:  копія закордонного паспорта.

Паломницький центр залишає право змінювати порядок відвідування об’єктів по програмі без втрати значимості об’єктів.