Посольство Греції

Для працюючих:

  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є проїжджений або другий діючий паспорт – обов’язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія – розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення – обов’язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;

Для пенсіонерів:

  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від’їзжений або другий діючий паспорт – обов’язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія – розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія сторінок з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копія пенсійного посвідчення;
  • Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення – обов’язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • У випадку, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка спонсорує поїздку;

Для дітей (до 18 років):

  • Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи) + копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. До 18 років діти можуть бути вписані в закордонний паспорт батьків або одного з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);
  • 1 кольорова фотографія обов’язково – розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Оригінал та копія свідоцтва про народження (подається до 18 років обов’язково).
  • Якщо дитині вже 16 років, копії всіх сторінок загальногромадянського внутрішнього паспорта.
  • Копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянських закордонних паспортів батьків та копії всіх сторінок загальногромадянських паспортів з відмітками;
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  • Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного / обох батьків, які не подорожують разом з дитиною, тільки в оригіналі і з печаткою нотаріуса. Згода від одного з батьків, який не подорожує з дитиною, є вимогою Консульства Греції, а також в тому випадку, коли один з батьків проживає за межами України / не є громадянином України. Обов’язково в листі прописати супроводжуючого в поїздці (навіть якщо дитині вже 16 років), його паспортні та контактні дані. Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що оригінали поданих документів повертатися не будуть. Таким чином, паломникам необхідно заздалегідь оформити 2 примірники дозволу на виїзд: для подачі документів і для перетину кордонів.
  •  Для підтвердження одноосібних батьківських прав:
    – Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
    – Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
    – Копія свідоцтва про смерть батька;
    У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред’являються на кордоні.
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором і завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов’язкова;
  • Якщо дитина подорожує з батьками і має дитячий проїзний документ до його пакету документів необхідно додати спонсорський лист від матері або батька, копії фінансових документів одного або обох батьків: довідка з роботи з розбивкою за 6 місяців + довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо рахунок картковий, а також РУХ КОШТІВ ПО РАХУНКУ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;

Для студентів:

  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є від’їзжений або другий діючий паспорт – обов’язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія – розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою;
  • Копія студентського квитка;
  • Копія залікової книжки, завірена університетом.
  • Фінансове забезпечення – обов’язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Студенти, залежні від батьків, у віці до 21 року, за умови надання нотаріального спонсорського листа від батьків і довідки з навчального закладу звільняються від сплати консульського збору.

Підтвердження фінансування поїздки – спонсорство:

  • У випадку, якщо поїздку паломника оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист. Якщо спонсор є родичем паломника, то необхідна письмова заява з підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого паломника на час його подорожі до Греції + документи, що підтверджують спорідненість. Якщо спонсор НЕ є родичем – спонсорство має бути нотаріально оформлено.
  • До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу і реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). А також фінансове забезпечення спонсора: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;
  • Якщо спонсор і той, кого спонсорують їдуть разом – можна довідку з роботи і фінансові гарантії до документів того, кого спонсорують, додати в копіях.

Для подружжя, один з яких не працює:

  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від’їжджений або другий діючий паспорт – обов’язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія – розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копія свідоцтва про шлюб;
  • Довідка з місця роботи чоловіка/жінки з зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).
  • Спонсорський лист (нотаріально завірений): спонсорський лист для членів сім’ї (чоловік, дружина, діти) може бути написаний у вільній формі від руки або в друкованому вигляді. Також необхідно надати документи, що підтверджують родинний зв’язок (свідоцтво про укладення шлюбу, свідоцтво про народження). Для людей, які не є родичами, спонсорський лист обов’язково має бути нотаріально завіреним. В обох випадках спонсорські листи повинні доповнюватися копією інформаційної сторінки внутрішнього або закордонного паспорта.
  • Фінансове забезпечення – обов’язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;

Консульский збір:
– 60 євро/чол (35 євро – консульский сбір + 25 євро – візовый центр.
– Дітям до 18 років, студентам очної форми навчання до 21 року, а також пенсіонерам (за наявності пенсійного посвідчення) вартість візи 20 євро.
– Дітям до 6 років, вписаним в паспорт батьків, віза надається безкоштовно.