8 днівПаломництво на 100-річчя появи стигм о. Піо з Папою Франциском
Венеція, Флоренція,  Барі, Сан-Джованні-Ротондо, Асиж, Відень
Духівник: бр. Володимир Процько, OFM cap.
Керівник: Володимир Шутяк
13.03.2018 р.  —  20.03.2018 р.
325€ + 200 грн.

Якщо до “стандартної” Італії багато паломників вже звикли, то відвідини Асижу, Флоренції та свв. отців Піо та Миколая (в Сан-Джованні-Ротондо та Барі), залишаються загадкою, яку дуже хочеться розгадати. І цьогоріч, коли Католицька Церква відзначає 100-річчя від часу появ стигматів у святого Піо та 50-річчя від дати його смерті, це паломництво варто здійснити. Тим більше, його здійснить сам Папа Римський Франциск. Приєднуйтесь!

День 1, 13.03.18, вівторок:

Виїзд зі Львова. Переїзд до Венеції.

День 2,  14.03.18, середа:

Приїзд до Венеції. Літургія у Базиліці святого Марка. Екскурсія. Вільний час.

Ми дізнаємось про історію Венеції та відвідаємо її найвідоміший храм, Базиліку Святого Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. 
У цього храмі зберігаються реліквії християнства, привезені хрестоносцями. Палац дожів, правителів Венеціанської республіки; міст Ріальто, найстаріший міст, зведений над Гранд-каналом; незабутній вигляд на Венецію з води – все це залишить у нас приємні спогади.

Після Літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом.

venezia-dal-mare2
Те, що ми не зможемо побачити під час піших прогулянок,  ми побачимо, пливучи водяним трамваєм по Великому Каналу, яким ми повернемось до нашого автобуса.

Переїзд на нічліг у готелі.

День 3, 15.03.18, четвер:

Сніданок. Переїзд до Флоренції. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

Флоренція – дивовижне італійське місто, що рзкинулось на березі річки Арно. З давніх часів Флоренція овіяна безліччю легенд і міфів. Її назва в перекладі означає “квітуча” , що зрештою, дуже закономірно, дивлячись на місто. А безліч галерей, храмів і різних архітектурних ансамблів, кажуть, викликає в людини пришвидшене серцебиття і хвилювання. Будьте обережні в надмірі естетики:)

Переїзд до готелю на вечерю та нічліг.

День 4, 16.03.18, п’ятниця:

Сніданок. Переїзд в Барі. Літургія. Екскурсія.

Барі – містечко в Італії на березі Адріатичного моря. Мicтo є другим (пicля Нeaпoля) eкoнoмiчним цeнтрoм Пiвдня Iтaлiї. Нaйбiльший дoxiд принocить тoргiвля i туризм, aджe зaвдяки xрaму Святoгo Микoлaя Чудoтвoрця у Бaрi пocтiйнo бaгaтo туриcтiв зi вcьoгo cвiту. Арxiтeктурa рiзнoмaнiтнa, як i caмe мicтo вoнa бaгaтoгрaннa. Сучacнi, мoдeрнi будiвлi пeрeтинaють i є cуciдaми iз cтaрими будинкaми. Цe cтвoрює дужe тoнку грaнь мiж минулим i cьoгoдeнням. Ширoкi вулицi, пeрeтинaютьcя з дужe мaлeнькими i зaтишними вулицями, нa якиx є дужe цiкaвi cувeнiрнi крaмницi. Уce в мicтi дужe живe i крacивe, зeлeнi aлeї плaвнo пeрexoдять у фoнтaни, i прocтo пiшoxiднi дoрiжки.

Переїзд до готелю на нічліг.

День 5, 17.03.2018, субота:

Сніданок. Переїзд в Сан-Джованні-Ротондо.

Містечко на півдні Італії, Сан-Джованні-Ротондо, відоме насамперед тим, що в місцевому монастирі протягом багатьох років жив, молився, сповідав та відправляв Службу Божу легендарний стигматик святий о. Піо з П’єтрельчіниТам же знаходяться мощі святого.
Саме цього дня в Сан-Джованні-Ротондо завітає і Папа Франциск, щоб вшанувати пам’ять святого у 100-річчя від часу появи його стигм та 50-річчя від смерті о. Піо. Побувати на урочистості, яку очолюватиме Понтифік, та послухати його слово до християн усього світу, зможе і наша група паломників.

Розклад перебування папи Франциска у Сан-Джовані Ротондо:
9:30 Прибуття на спортивний майданчик Сан-Джованні Ротондо
10:00 Відвідування педіатричного онкологіного відділення
11:00 Площа біля Церкви “San Pio da Pietrelcina”:
Очолить Божественну Літургію
Наприкінці меси Святіший Отець зустрінеться з капуцинською громадою та групою вірних
12:45 Виліт зі спортивного майданчику Сан-Джованні Ротондо

 

Переїзд до готелю на нічліг.

День 6, 18.03.2018, неділя:

Сніданок. Переїзд в Асиж. Літургія. Екскурсія. Вільний час.

basilica-of-saint-francis-of-assisi

Асиж – це місто, краса і спокій якого торкаються глибини душі кожного паломника. Дорогою до Асижу ми ознайомимось з життям двох його найвідоміших дітей св. Франциска та св. Клари. В цей день ми відвідаємо чотири церкви Асижу, Базиліку св. Марії та Ангелів, з якою пов’язане одне з найбільших чуд в житті св. Франциска, церкву св. Дям’яна, яку Франциск відбудував своїми руками, Базиліку св. Франциска, де спочивають мощі святого, в якій у нас буде Літургія, та Базиліку св. Клари.

Нічний переїзд до Відня.

День 7, 19.03.2018, понеділок:

Приїзд у Відень. Літургія. Екскурсія.

Величний, стриманий, красивий і вишуканий Відень відкриє нам свої вулиці, музеї, магазини та храми, зокрема, собор св. Іштвана та українську церкву св. Варвари, де матимемо Літургію.

За формою Відень нагадує коло, перетнуте хордою річки Дунай. Після цікавої екскурсії й ближчого знайомства з “родзинками” міста, матимемо ще вільний час, щоб скуштувати смачнющий австрійський штрудель зі справжньою віденською кавою…

Переїзд на нічліг.

День 8, 20.03.2018, вівторок:

Повернення до Львова.

 

Вартість паломництва: 325€ + 200 грн.

У вартість входить: 5 нічлігів; 4 сніданки; 1 вечеря; переїзд автобусом єврокласу; супровід духівника та керівника групи; медичне страхування.

У вартість не входить: екскурсії згідно програми та чек-поінт у Флоренції, Венеції та Асижі – 30 євро; туристичний збір у готелях (city-tax).

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.