ПРОГРАМА ПАЛОМНИЦТВА

Виїзд зі Львова близько 8:00 год. ранку. Приїзд на скелі Довбуша (с. Бубнище)

«Скелі Довбуша» – унікальна пам’ятка історії та природи. Це скельно-печерний комплекс, розташований в Долинському районі Івано-Франківської області. Як переказують, у XVII–XVIII ст. це місце було частим табором опришків, які використовували печери під своє сховище-скарбницю. Не виключено, що в 1743 р. тут перебували загони Олекси Довбуша. Тому не дивно, що геологічна пам’ятка природи названа на честь легендарного ватажка опришків Олекси Довбуша.
«Скелі Довбуша» лежать на висоті 668 м над рівнем моря. Самі скелі, що складаються з пісковику, були утворені більше 70 млн. років назад на дні теплого палеогенового моря. Скелястий масив, який тягнеться зі сходу на схід серед букво-смерекового лісу, має широту бл.200 м та довжину в 1 км. При цьому скелясті виступи досягають висоти в 80 м.

Прибуття в Гошівський монастир на Ясній Горі близько 12:30 . Розповідь про монастир. Божественна Літургія в монастирському храмі. Молитви на різні потреби перед чудотворною іконою Гошівської Матері Божої. Вільний час. Обід (факультативно).

Василіянський монастир Преображення Господнього — греко-католицький монастир Чину св. Василія Великого у селі Гошові Долинського району на Івано-Франківщині. Вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан з різних країн Європи.

Якщо врахувати, що перша письмова згадка про село Гошів відноситься до 1464 р., то монастир в урочищі «Красний Ділок» (згодом — «Чорний Ділок»), як місце поселення кількох ченців-пустельників, міг існувати значно раніше.

Ікона Гошівської Божої Матері — копія Ченстоховської ікони — належала до родини хорунжого Шугая. Під час пожежі, коли все його господарство згоріло дотла, залишилась недоторканою лише одна стіна — на ній висіла ікона. Згодом родина Шугаїв, рятуючись від татарських набігів, перебувала певний час у маєтку Гошовських, відтак і ця ікона змінила власників. В 1736 р. ікона заблисла великим сяйвом, а потім на обличчі Богородиці залишилась немовби роса, а з очей спливали сльози, що засвідчило багато людей і місцевий священик. Гошовський передав ікону в монастир, а митрополит Лев Шептицький, після проведення церковного розслідування, окремим декретом проголосив її чудотворною. Від того часу ікона Гошівської Богоматері прославилась багатьма чудами, які було детально розслідувані та зафіксовані в спеціальній книзі, та отримала назву «Цариця Карпат».

У 2009 р. Папа Римський Бенедикт XVI благословив і освятив золоті корони для Гошівської чудотворної ікони Божої Матері. Апостольська столиця надала Гошівському монастиреві декрет про оголошення його Базилікою і прилучення до великих Марійних відпустових місць Католицької церкви в усьому світі. На Успення Пресвятої Богородиці, 28 серпня, на Ясній Горі відбулося коронування ікони Богородиці. Уже майже три століття тисячі паломників моляться біля ікони Матері Божої з думкою про зцілення власної душі й тіла, з проханням заступництва Богородиці для своєї родини, з надією та вірою.

Переїзд в Гошівський жіночий монастир Пресвятої Родини. Розповідь про монастир. Молебень до Пресвятої Богородиці за родини. Вільний час.

Згромадження Пресвятої Родини і його першу конституцію апробував у 1926 році блаженної пам’яті слу­га Божий – митрополит Андрей Шептицький. З великою надією він благословив сестер на виконання святої місії на славу Пресвятої Тройці та для відродження народу, для служіння всім потребуючим. Харизмою Згромадження є: всебіч­но, згідно з актуальними потребами Церкви, виконувати апостольську працю. Насамперед це праця з ро­динами, християнське виховання дітей і молоді, опіка над сиротами, обслуговування хворих.

Виїзд до Львова. Повернення до Львова близько 21:00 год.

 

У вартість входить: переїзд автобусом; супровід духівника та керівника групи.

У вартість не входить: обід (факультативно) – 70-80 грн.