15 березня Папа Франциск на зустрічі кардиналів офіційно проголосив, що до лику святих буде причислено Матір Терезу з Калькутти. Офіційна церемонія канонізації черниці з Албанії відбудеться 4 вересня 2016 року. Урочистість проходитиме напередодні 19 роковин смерті лауреатки Нобелівської премії. Це буде одна з найвизначніших подій Року Милосердя. Запрошуємо долучитись до урочистостей!

mother-teresa-04

1 день:

Виїзд зі Львова. Переїзд до Венеції.

2 день:

В дорозі до Вічного Міста – Рима ми зупинимось у одному з наймальовничіших та найунікальніших міст світу, у Венеції. День розпочнеться з ранкової прогулянки її вузькими та заплутаними вуличками. Ми побачимо найвідоміший міст Венеції, міст Ріальто. Дізнаємось про історію міста та відвідаємо його найвідоміший храм, Базиліку святого Марка, де знаходяться мощі Євангелиста. У Базиліці святого Марка ми візьмемо участь у літургії, біля мощей євангелиста Марка.

Venice-Beach-Images-HD-Wallpaper-Desktop

Головна площа Сан-Марко і неймовірна кількість голубів, символ Венеції – кафедральний Собор святого Марко, де зберігаються реліквії християнства, привезені хрестоносцями; Палац дожів, правителів Венеціанської республіки; міст Ріальто, найстаріший міст, зведений над Гранд-каналом; незабутній вигляд на Венецію з води – все це залишить у нас приємні спогади.

Після Літургії протягом вільного часу можна буде відвідати інші церкви Венеції, поплавати на гондолах, поблукати містом. Те, що ми не зможемо побачити під час піших прогулянок,  ми побачимо, пливучи водяним трамваєм по Великому Каналу, яким ми повернемось до нашого автобуса.

Переїзд на вечерю та нічліг у готель.

3 день: 

Сніданок. Переїзд до Риму. Рим.  Літургія.

Будучи у Римі, ми пройдемо паломницьким шляхом через Святі Двері Базиліки св.Петра, після чого помолимося біля мощей Апостола Петра. Далі, протягом екскурсії, ми також відвідаємо Базиліку Св.Павла (за мурами), Базиліку Святого Івана на Лятерані та Базиліку Матері Божої Більшої. Святі Сходи, по яких Ісус підіймався на суд до Пилата.

Рік Милосердя Божого

Таким чином, протягом двох днів у Римі ми будемо молитися в усіх папських Базиліках, в яких у Святий Рік Милосердя будуть відкриті Святі двері. Докладніше про Святий Рік Милосердя та традицію відчиняти Святі Двері читайте в статті на нашому сайті.

Вечеря та нічліг у готелі.

4 день:

Сніданок. Літургія. Участь в урочистостях з нагоди Канонізації Матері Терези з Калькутти.

mother-teresa-1024x872

Після урочистостей – екскурсія містом: ми відвідаємо Фортецю Св. Ангела ззовні, одну з найгарніших площ Рима, Площу Навона, античний храм всіх богів Пантеон, найвеличніший фонтан Рима, Фонтан ді Треві, Іспанські сходи.

Вечеря та нічліг у готелі.

5 день:

Сніданок. Переїзд до Ассізі.

Ассізі це місто, краса і спокій якого торкаються глибини душі кожного паломника. Ми ознайомимось з життям двох його найвідоміших дітей Св. Франциска та Св. Клари. Взнаємо про річницю Асизького прощення. В цей день ми відвідаємо чотири церкви Ассізі: Базиліку Св. Марії та Ангелів, з якою пов’язане одне з найбільших чуд в житті св. Франциска, церкву Св. Дам’яна, яку Франциск відбудував своїми руками, Базиліку Св. Франциска, де спочивають мощі святого, та Базиліку Св. Клари.

асиж

Переїзд на вечерю та ночівлю в готель.

6 день: 

Сніданок. Переїзд до Падуї.

Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у 12 ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, тут знаходиться один із найстаріших італійських університетів. Покровителем Падуї є Св. Антоній, помолитись його мощам приїжджають паломники зі всього світу.

Екскурсія. Літургія, вільний час, нічний переїзд до Львова.

12325-WG-Po-Padua-Basilika-Justina-008

7 день:

Повернення до Львова.

 

Вартість виїзду: 295* євро + 100 грн (можлива оплата в гривні по курсу**)

* за умови формування групи від 35 осіб.  При групі від 20 до 35 осіб – вартість 315 є + 100 грн.

** вартість змінна у відповідності курсу валюти на день оплати.

Додаткова інформація:

У вартість поїздки входить: 4 нічліги у готелях, 4 сніданки та 4 вечері, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: відкриття шенгенської візи – 35 євро (окрім дітей, студентів до 21 року та пенсіонерів) та послуги візового центру – 20 євро; в разі відкриття біометричної візи ОБОВ’ЯЗКОВА ОСОБИСТА ПРИСУТНІСТЬ ОСОБИ В КОНСУЛЯТІ; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату, витрати на міський транспорт та екскурсії – загалом 40 Євро.

Шановні паломники! Згідно з новими правилами відкриття шенгенської візи, які діють з 23.06.2015 року, особиста присутність заявника у консульстві та збір біометричних даних (відбитків пальців) є обов’язковою умовою для відкриття шенгенської візи. Дату подачі документів буде повідомлено додатково.

Паломницький центр залишає право змінювати програму паломництва без втрати значимості об’єктів.

Читайте теж: “Монахиня в сарі” та “Канонізація Матері Терези – восьмиденна програма заходів у Ватикані”