1 день:

Вранці виїзд зі Львова. Перетин польського кордону. Люблін. Екскурсія. Літургія, вільний час.

 

1

Люблін – місто з більш ніж 700-річною історією. Старі мури й провулки донині приховують історичні події, сповнені гідності. Збережене в такому хорошому стані Старе місто, Архикафедральний собор, Базиліка отців домініканців, Вежа тринітаріїв, люблінський Ринок та Замок.

Вікові, справжні будівлі створюють неповторну й чарівну атмосферу міста, в якому перетиналися культури й релігії багатьох народів.

Нічний переїзд до Литви.

 

2 день:

Прибуття до Литви. Гора Хрестів – найважливіше паломницьке місце у Литві.

2

 

Гора Хрестів — католицька святиня в Литві та відоме місце паломництва. Це пагорб, на якому встановлено безліч хрестів, загальна їхня кількість складає приблизно п’ятдесят тисяч. На Горі хрестів можна знайти хрести будь-яких видів: від величезних дерев’яних заввишки до декількох метрів, до натільних хрестиків, кетягами яких обвішані більші хрести. Одне розп’яття було встановлене Папою Риським Іоанном Павлом ІІ під час його візиту до Литви 7 вересня 1993 року. Цей жест зробив Гору Хрестів відомою у всьому католицькому світі, що привело до значного збільшення кількості паломників і туристів, які відвідують гору. Зараз на горі встановлюють хрести не тільки католики, але і представники інших християнських конфесій.

Переїзд до Латвії. Рига. Екскурсія, Літургія, вільний час.

Столиця Латвії є одним із найбільших міст серед усіх Балтійських країн. Місто чудово поєднує в собі стародавні традиції, етнічну сутність та сучасні тенденції. Рига розташована на берегах річки Даугава. Під час екскурсії Вам відкриється дивовижна атмосфера стародавнього міста Риги. Церква Святого Петра – один із символів і одна з головних визначних пам’яток міста; Собор Святого Якова – пам’ятка у стилі готики, та четверта за величиною церква Риги, головна католицька церква Латвії.А також Ризький замок, Порохова вежа, Домський собор та інші цікаві місцини.

Переїзд на ночівлю до готелю.

 

3 день:

Сніданок. Таллінн. Екскуріся, Літургія, вільний час.

3

 

Талліннголовний культурний осередок країни. До наших днів збереглася велика частина будівель, мережа середньовічних вулиць і велика частина стіни. У Старому місті знаходяться: Талліннська ратуша, церква Святого Миколая, церква Святого Олафа (Ольовісте), церква Святого духа, Домський собор, Домініканський монастир, а також православний собор Олександра Невського і церква Миколи Чудотворця.

Ночівля у готелі в Таллінні.

 

4 день:

Сніданок. Вільний день в Таллінні. Факультативно – виїзд до Гельсінки.

Helsinki, Finland

 

Гельсінкічарівне місто. Його вишукана архітектура втихомирює, а мінімалістична природа – сосни та берізки – дозволить українцю відчути себе в далекій північній столиці, як удома. Тут знаходяться чудові святині: церква Святої Трійці, церква Каруна, церква Калліо, церква Міхаель Агрікола, собор Санкт-Генрі, церква Святого Павла, церква Св. Іоанна, Успенський православний собор.

Повернення о 23.30. Нічний переїзд в напрямку Вільнюса.

 

5 день:

Вранці прибуття в Каунас. Літургія, екскурсія, вільний час.

5

 

Каунасстародавнє місто, порт на річці Німан. Місто оточене 12 старовинними фортецями, серед маловиразної архітектури є й значуща: залишки Каунаського замку, церква Вітацтва, кафедральний собор Петра і Павла, палац Масальських і багато інших древніх цікавих споруд.

Переїзд до Вільнюса. Ночівля у готелі.

 

6 день:

Сніданок. Вільнюс. Літургія, екскурсія, вільний час.

Вільнюс розташований на південному сході Литви при впадінні річки Вільня в річку Няріс та є найбільшим містом Литви. Тут розташована Замкова гора, увінчана баштою Гедимінаса, яка залишилася від укріплень Верхнього замку і вважається символом міста. На даху вежі влаштовано оглядовий майданчик, із якого відкривається панорама Старого міста й долини річки Вільні. Біля підніжжя Замкової гори розташована Кафедральна площа з пам’ятником князю Гедимінасу, Кафедральним собором Святого Станіслава та Святого Владислава та дзвіницею. Найбільший і найскладніший архітектурний ансамбль міста – комплекс Вільнюського університету, який складається з 13 будівель у кілька корпусів, включаючи костел Св. Іоанна, дзвіницю та 13 двориків.

7

 

У місті також є багато красивих церков, соборів та релігійних споруд: костел Святого Франциска, відома на цілий світ Остробрамська каплиця з чудотворним образом Матері Божої та Святої Терези, католицький Архікафедральний собор Святого Станіслава та Святого Казимира, костел Св. Іоаннів, костел Святих Петра і Павла, костел Святого Духа і домініканський монастир, костел Святого Миколая та багато інших святинь.

Ввечері – нічний переїзд до України.

 

7 день:

Прибуття до Львова.

 

Вартість виїзду: 250* євро + 100 грн (6250** грн) 

** – вартість у гривні змінна у відповідності до курсу валюти на день оплати.

 

У вартість входить:

3 ночі в готелях, 3 сніданки, переїзд автобусом єврокласу зі Львова, супровід духівника та керівника групи, відкриття шенгенської візи, медичне страхування.

У вартість не входить: 

витрати на міський транспорт та екскурсії – загалом 30 євро, відкриття шенгенської візи 35 євро (для пенсіонерів, учнів та студентів до 21 року життя віза безкоштовна), послуги візового центру 20 євро, екскурсії згідно маршруту (10 євро), факультативні програми – квиток на паром до Хельсінки (приблизно 45 євро); можливе одномісне поселення за додаткову оплату.