1 день: Виліт зі Львова.

Приліт в Барселону. Вечеря. Поселення в готель. Нічліг.

 

2 день: Сніданок.

Барселона –  перлина Іспанії, місто засноване римлянами близько 2-х тисяч років тому. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною, під час якої ми відвідаємо, Катедральний Собор, церкву Саграда Фамілія (ззовні) та інше. Переїзд до Люрду. Нічліг.

 

3 день: Сніданок.

Люрд

Люрд – квітуче французьке містечко, стало загальновідоме світові, коли на його околицях, з волі Божої, сталося одне з найбільш відомих об’явлень Матері Божої за всі часи християнської історії. Екскурсія: “Слідами св. Бернадети Субіру”. Св. Бернадетта це дівчинка, якій зявилася “Пані” (Богородиця) в печері, що стояла неподалік, і сказала до неї: “Йди до священиків і скажи їм, щоб збудували на цьому місці каплицю, бо я хочу, щоб воно стало місцем ласки для людей”. Свята Літургія, вільний час на приватну молитву. Участь у нічній процесії зі свічками. Нічний переїзд до Сантьяго-де-Компостела.

 

4 день: Приїзд в Сантьяго-де-Компостела.

800px-Vieira_Camino_de_Santiago

Сантьяго-де-Компостела  – з часів раннього середньовіччя місто є третьою католицькою святинею після Риму та Єрусалиму. Цінність і важливість цьому місту надають в першу чергу поховані тут останки святого Якова. Серед міських споруд особливий інтерес представляє Сантьягский собор та два монастирі: Сан Мартін та Сан Пелайо.

Фістера – Мальовнича кінцева шляху Святого Якова. Дорога до Фістери – мандрівка до “краю землі” та надзвичайний вид на океан. Відпочинок на морі.

Вечеря та нічліг в Фатімі.

 

5 день: Сніданок.

notre-dame-de-fatima

Фатіма – Ознайомлення з історією Марійного об’явлення у Фатімі. 13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам — Луції, Гіацинті і Франциску, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа кожного місяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви на вервиці в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю. При кожному черговому відвідуванні найсолодша Діва наполягала на щоденній молитві на вервиці. Літургія. Час на приватну молитву. Переїзд до Авіли. Нічліг.

 

6 день: Сніданок.

Avila

Авіла – Авільський собор — був спланований як собор-фортеця, його абсида є однією з башт міської стіни. Авільський собор вважається першим готичним собором в Іспанії. В Авілі дотепер збереглися потужні середньовічні стіни з 86-ма круглими зубчастими вежами і 9-ма брамами, загальною довжиною понад 2500 метрів. Переїзд до Мадриду.

Madryd

Мадрид – столиця та одне з найгарніших міст Іспанії. В місті багато храмів, Торре-де-Сан-Ніколас, Францисканський монастир Дескальсас-Реалес. Довгий час серед пам’яток Мадрида не було кафедрального собору, поки, нарешті, в 1993 році папа римський Іоанн Павло II не освятив собор Санта-Марія-ла-Реаль-де-ла-Альмудена. Кафедральний собор Мадрида побудований на тому самому місці, де раніше стояла мавританська фортеця Маджіріт, від якої і пішла назва іспанської столиці. Нічліг.

 

7 день: Сніданок. Переліт Мадрид – о. Тенеріфе. Відпочинок на морі.

El-Bullullo-La-Orotava-The-Best-Beaches-in-Tenerife

8 день: Відпочинок на морі.

Teneryfe

9 день: Відпочинок на морі.

 

10 день: Відпочинок на морі. Повернення в Мадрид.

Madrid

Продовження огляду Мадриду. Також ми побачимо одну з найкрасивіших будівель всього Мадриду – Королівський палац. Саме його вважають найбільшим королівським палацом у всій Західній Європі та найвизначнішою пам’яткою Мадриду. Недалеко від Королівського палацу розташована базиліка з величезним куполом в 33 метра – Сан-Франсиско-ель-Гранде. Вирушимо до центральної площі Мадрида – La Puerta del Sol. Колись вона символізувала вхід у місто, була воротам Мадриду.

Толедо – місто яке було колись католицьким центром. У 1088 році папа Урбан II перевів сюди головну папську резиденцію. Велика мечеть, колись зведена на місці вестготського храму, в свою чергу була переобладнана під міський собор. Новий собор почав зводитися лише в 1226 році, а закінчений він був в 1493 році. Майже два століття Толедо був столицею величезної Іспанської імперії. Толедо – Місто Трьох Культур: Християнської, Ісламської і Єврейської. Кожна з культур, протягом столітть принесла в нього своєрідні риси, і це відобразилось в архітектурі міста. Нічліг поблизу Сарагози.

 

11 день: Сніданок. Приїзд в Мон Серрат.

Montserrat

Мон Серрат – Недалеко від Барселони буквально на кількох десятках квадратних кілометрах примхою природи височіють дивні на вигляд гори. Мешканці назвали їх “різаними”, “зубастими” – Монт Серрат. Тут, на висоті 721 м, між зубцями, з сивої давнини розміщується один з найзнаменитіших монастирів світу – бенедиктинський монастир.

Духовний символ і релігійний центр Каталонії, римо-католицький паломницький осередок світового значення — завдяки статуї “Чорної Діви з Монсеррату”, яку називають La Moreneta («смаглявка»). За переказом, її вирізьбивєвангеліст Лука, а до Барселони привіз апостол Петро. Заховану від маврів, її нібито віднайшли в чудесний спосіб ще в 9 ст. в одному з ґротів гірського масиву Монсеррат. Відпочинок на морі.

Виліт на Україну.

 

Вартість: 785 Євро + 100 грн.

Авіа-переліт: 600 Євро (Львів-Київ-Барселона, Мадрид-Тенеріфе, Тенеріфе-Мадрид,Барселона-Київ-Львів)

У вартість входить:  трансфер, проживання в готелі – 6 нічлігів, 6 сніданків, 2 вечері, проживання на о. Тенеріфе – (3 нічліги, 3 сніданки) – 150 євро, переїзд автобусом згідно маршруту, супровід духівника та керівника, медичне страхування.

 

У вартість не входить: витрати на міський транспорт та оглядові екскурсії 50 євро; відкриття шенгенської візи – 35євро (окрім дітей, студентів до 21 року та пенсіонерів), та збір візового центру – 20 євро, в разі відкриття біометричної візи ОБОВ’ЯЗКОВА ОСОБИСТА ПРИСУТНІСТЬ ОСОБИ В КОНСУЛЯТІ; можливе поселення в одномісному номері за додаткову оплату.