Устами Жасінти говорить істина

Читаючи біографії дітей, яким 100 років тому об’явилася Діва Марія в Фатімі, мимоволі дивуєшся їх простоті, мудрості, жертовності та доброті.
Наймолодшою була Жасінта. Коли вона вперше побачила Богородицю, то мала неповних 7 років. Померла ж дівчинка у віці неповних 10-ти, приносячи страждання “за навернення грішників”…

“Не плач, мамо, я почуваюся добре”. Або: “Не сумуй, мамо, я йду на Небо, де буду молитися за тебе”. Жасінта знала, що скоро помре, та перспектива раю її не засмучувала. Її засмучували бідні грішники, які накликали на себе війну і готували собі ж дорогу в пекло.

Жасінта була не простою дитиною, її вважають містичкою, яка мала дану з неба здатність розуміти релігію і дар пророцтва. Перебуваючи в лісабонському інституті для дітей з особливими хворобами, Жасінту відвідувала Богородиця. Один отець в своїй книзі наводить ті одкровення Жасінти, які записували тоді, коли вона їх отримувала. Ось кілька з них:

«Люби вбогість і тишу».

«Будь милосердним, навіть до поганих людей».

«Не говори погано про людей, і втікай від тих, хто говорить зло».

«Жертви є дуже приємними Господу».

«Сповідь – це таїнство милосердя, і ми повинні сповідатись з радістю і довірою. Без сповіді спасіння неможливе».

«Бути чистим тілом означає бути цнотливим, а бути чистим розумом означає не чинити гріхів; не дивитись на те, на що не слід дивитись, не красти, не брехати, і завжди говорити правду, навіть якщо це дуже важко».

«Лікарі не знають як правильно лікувати людей, бо вони не мають Божої любові».

«Мода нанесе великої образи нашому Господу. Люди, які служать Богові, не повинні слідувати моді. Церква не має моди. Наш Господь завжди той самий».

«Якби люди знали якою є вічність, вони зробили б усе для того, щоб змінити своє життя».

“Хто тебе цього навчив?” – запитали її.  “Богородиця. Але дещо з цього я придумала сама. Я люблю думати”.

Нагадуємо, що Пресвята Богородиця рівно 100 років тому об’явилася трьом дітям у Фатімі  невеликому португальському містечку. Імена дітей: Франциск та Жасінта Марто  рідні брат і сестра та їх двоюрідна сестра Люсія Сантос.

Паломництва з нагоди ювілею об’явлень ТУТ.