Земні останки святого отця Піо та святого Леопольда Мандіча вже за кілька днів привезуть до Риму. В цей час італійська столиця готується прийняти близько мільйона паломників. Це буде одним із перших великих заходів Надзвичайного Святого Року Милосердя.
san-pio-san-leopoldo
Перебування у Римі мощей згаданих святих в контексті Року Милосердя дуже легко зрозуміти, знаючи історію їхнього життя, яке вони віддали саме служінню Божому милосердю. Святий Леопольд Мандіч, менш відомий, ніж отець Піо з П’єтрельчіни, жив у 1866-1942 роках, посвятивши своє життя сповідальниці. Майже тридцять років він щодня сповідав по 10-15 годин. Його співбрат-капуцин Піо з П’єтрельчіни, який жив у 1887-1967 роках, також був відомим сповідником.

Мощі прибудуть до Риму 3 лютого та будуть виставлені у храмі святого Лаврентія поза мурами, наступного дня їх буде перенесено до храму Христа Спасителя неподалік Ватикану, а 5 лютого – до базиліки Святого Петра, де вони до 11 лютого будуть виставлені перед головним престолом.

6 лютого о 10:00 Папа Франциск очолить на площі Святого Петра спеціальну аудієнцію для членів молитовних груп Падре Піо, співробітників заснованої цим святим лікарні «Будинок полегшення страждань» і віруючих архієпархії Манфредонії, Вієсте і Сан-Джованні-Ротондо. На цій аудієнції очікується понад 50000 віруючих.

vatican

Близько мільйона паломників в Римі очікують під час зустрічі з падре Піо

Вранці, 9 лютого, Папа звершить Месу у співслужінні з капуцинами з усього світу.
А 10 лютого, під час Літургії Попільної середи, Папа надасть мандат Місіонерам Милосердя – священикам, які отримають повноваження відпускати гріхи, зарезервовані для Апостольської Столиці. Таких священиків є понад тисяча і вони походять з усіх континентів, а також – належать до різних обрядів. Серед них також будуть і представники українських єпархій та дієцезій.

Рано вранці 11 лютого, після Літургії, яку очолить архиєпископ Ріно Фізікелла, мощі святого Падре Піо вирушать у зворотній шлях.

У зв’язку з напливом паломників в Римі посилюються заходи безпеки. Всі, хто заходить на площу та в Собор Святого Петра, мають перейти крізь металошукачі. А для паломницьких груп, які хочуть пройти крізь Святі Двері, необхідно завчасно зареєструватися, щоби у визначену годину потрапити до Ватиканської Базиліки.
Паломників просять з розумінням ставитись до цих необхідних формальностей.