29 липня року відбудуться урочистості з нагоди 150-ліття з дня народження Слуги Божого  Митрополита Андрея Шептицького. Триває активна підготовка до святкувань.
 mytropolyt-andrey-1
Зокрема інтенсивно проводяться роботи щодо встановлення пам’ятника Митрополиту Андрею та реконструкції площі. Вірні Української Греко-Католицької Церкви усильно моляться за прославу Слуги Божого Андрея та складають свої пожертви на спорудження пам’ятника, збір коштів триває. Варто зазначити, що у підготовці урочистостей охоче бере участь громада міста, люди доброї волі, відтак кожний має можливість долучитись до відзначення ювілею, – повідомляє сайт Львівскої Архиєпархії УГКЦ.
У п’ятницю, 24 липня, о 19.45 Високопреосвященний владика Ігор розповість в ефірі Львівського телебачення щодо цього знаменного ювілею. Також у понеділок, 27 липня, в Митрополичих палатах відбудеться прес-конференція, присвячена цій події.
pamjatnyk-sheptytskomu

РОЗКЛАД УРОЧИСТИХ ЗАХОДІВ

29 липня 2015
09:00 – Архиєрейська Божественнна Літургія та урочисте відкриття і посвячення музею митрополита Андрея Шептицького владикою Венедиктом, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії у с. Прилбичі (Яворівського р-н, Львівська обл.).
10:00 – Архиєрейська Божественна Літургія в Архикатедральному соборі Святого Юра, очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.
13:00 – урочисте посвячення пам’ятника Слузі Божому Андрею Шептицькому на Святоюрській площі.
14:00 – Мистецька програма на Святоюрській площі.
17:00 – прем’єра ораторії Мирослава Волинського «Я тебе кличу» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Лібрето Анни Волинської.
30 липня 2015
15:00 – Національний музей у Львові (вул. Драгоманова 42) – відкриття виставки «На пошану Основнику», присвяченої митрополитові Андрею Шептицькому.